Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

energiebesparing

Doordat de energieprijzen tegenwoordig de pan uit rijzen is het voor steeds meer mensen aantrekkelijk om wat zuiniger met energie om te springen. Naast het feit dat het verstandig omgaan met energie gunstige effecten heeft op onze portemonnee, zijn er nog een aanat andere aspecten die hierdoor gunstig worden beïnvloed.

Wanneer men meer gebruik gaat maken van schone energie dan heeft dit een positieve uitwerking op de CO2 uitstoot. Deze wordt minder waardoor het broeikas effect uiteindelijk ook zal afnemen. Er zijn een groot scala aan groene energiebronnen, enkele hiervan zijn: wind- en zonne-energie, waterkrachtenergie maar ook energie die wordt gewonnen met behulp van een warmtepomp.

Maar ook het aanleren van een andere leefgewoonte kan al leiden tot een forse besparing op het energieverbruik. Zo kan men geen onnodig licht laten branden in ruimtes waar niemand is en apparaten helemaal uitschakelen in plaats van ze op een standby-stand te laten staan. Laat niet allerlei apparaten onnodig aanstaan. Is men bereidt om te investeren in energiebesparing dan kan de woning beter geïsoleerd worden en dubbel glas worden geplaatst om zo de warmte binnenshuis te houden. Een energiezuinige hoogrendementsketel kan veel geld besparen en verwarmt evengoed als een conventionele verwarmingsketel.

Energie besparen hoeft niet per definitie saai of kil te zijn. Het is heel gezellig om eens wat kaarsen te branden in plaats van de gebruikelijke verlichting aan te doen. Doe dan bovendien de gordijnen dicht om de warmte binnen te houden dan kan ook de thermostaat een graadje lager gezet worden.