Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

leverancier elektriciteit

Wanneer je een huis gekocht hebt of een huis gaat huren moet je in de meeste gevallen zelf voor de aansluiting op het elektriciteitsnet zorgen. Er zijn diverse energieleveranciers om uit te kiezen. Maar waarop moet je nu precies letten bij het kiezen van een energieleverancier?

Om een leverancier van elektriciteit te kiezen die bij je past kan je het beste een lijstje met voorkeuren opstellen. Zo kan je kijken naar onder meer de leveringsvoorwaarden, de prijs, de milieuvriendelijkheid, de klantenvriendelijkheid en service en de betrouwbaarheid.

Wanneer je naar leveringsvoorwaarden gaat kijken gaat het om zaken als eventuele bijkomende installatie en contractduur.

Wat betreft de prijs is het belangrijk om te kijken of de elektriciteitsprijs vast of flexibel is. Tegenwoordig adverteren veel energieleveranciers met gegarandeerde vaste energieprijzen. Dit kan heel voordelig zijn, wanneer bijvoorbeeld de energieprijzen ineens omhoog zouden schieten. Aan de andere kant, wanneer er gunstiger tijden aanbreken profiteer je niet mee omdat je energieprijs niet flexibel is…

Belangrijk is ook om te bepalen hoe belangrijk je het vindt dat een energieleverancier groene energie levert. Oftewel, hoe milieuvriendelijk is de energieleverancier? Steeds meer energieleveranciers bieden groene stroom aan, tegen steeds gunstiger prijzen.

Wanneer je een leverancier van je elektriciteit gekozen hebt, wil je natuurlijk graag dat je altijd voorzien bent van elektriciteit. De betrouwbaarheid van de energieleverancier moet hoog zijn. Dit kan je nagaan door diverse vergelijkingssites en persoonlijke ervaringen van anderen. En het is ook wel zo prettig dat mocht het een keer tot een storing komen, dat je dan vriendelijk te woord wordt gestaan.