Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

haarden

Haarden zorgen er niet alleen voor dat het lekker warm wordt in huis, ook leveren ze een bijdrage aan de gezellige sfeer. Er zijn haarden in allerlei soorten maten, voor iedere smaak is er wel een bijpassende haard te vinden. Zo zijn er open haarden, gashaarden, sfeerhaarden, biohaarden en zelfs elektrische open haarden. Elk type haard heeft zijn eigen wijze waarop deze dient te worden gebruikt en geven daardoor elk ook weer een andere sfeer.

 

haarden

 

Welke haard iemand kiest hangt van een aantal zaken af. Allereerst de persoonlijke smaak en het interieur waarin de haard moet worden geplaatst. Verder is het doel waarvoor de haard wordt geplaatst erg belangrijk. Is het een haard die echt voor de verwarming van het huis of de ruimte wordt gebruikt of is het eerder een sfeerelement in het interieur. Bij de keuze moet er verder nog rekening gehouden worden met de mogelijkheden voor de aanvoer van brandstof of elektriciteit en de eventuele afvoer van rook. Dient er een schouw gemaakt te worden of leidingen voor gas of elektriciteit te worden gelegd?

Bij de overwegingen welke haard te kiezen kan het milieuaspect een rol spelen. Er zijn haarden, zoals de open haard en de gashaard die bij de verbranding het broeikasgas CO2 uitstoten. In tegenstelling tot deze haarden zijn elektrische haarden al wat meer milieuvriendelijk. Maar voor degene die echt aan de verbetering van het milieu wil bijdragen is er de biohaard. Hierin worden uitsluitend biologische brandstoffen gebruikt waardoor het milieu het meest gespaard blijft.