Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

windmolen kopen

Voordat je een windmolen gaat kopen, dien je een onderzoek te houden naar je wensen en criteria. Hoeveel energie wil je opwekken? Wat zijn de windomstandigheden? Hoe ga je efficiënt gebruik maken van de windenergie?

Je kan natuurlijk om de zoveel weken meten hoeveel energie je verbruikt hebt, maar het is handiger en gemakkelijker om een telefoontje naar je energieleverancier te plegen welke je kan vertellen hoeveel energie je exact verbruikt. Het doel is er achter komen hoeveel KWH (Kilowatt per uur) je per jaar gebruikt.

Het is lastiger om er achter te komen hoe het staat met de wind op de plek waar je windmolen wilt plaatsen. Je kan contact opnemen met het landelijke (of indien mogelijk: plaatselijke) weerinstituut en hen vragen om beschikbare weergegevens over de locatie die je op het oog hebt.

Nu je op een rijtje hebt wat je wensen en behoeften zijn kan je overgaan tot de aanschaf van de windmolen. Er zijn diverse speciaalzaken die windmolens verkopen. Houdt er echter rekening mee dat een windmolen een behoorlijke kostenpost is. De aanschaf blijft immers niet beperkt tot enkel een windturbine, maar je moet ook een mast en netkoppeling aanschaffen.

De kosten van een windmolen hangen sterk af van de hoeveelheid op te wekken energie. Hoe meer energie een windmolen op kan wekken, hoe hoger de prijs. Er zijn bedrijven die windmolens verhuren, zodat je de windmolen zonder (al te veel) verlies weer weg kan doen. Er zijn ook organisaties waarbij diverse particulieren met elkaar een windmolen aanschaffen, wat de kosten aanzienlijk kan drukken.