Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

Opbrengst zonnepanelen

Zonnepanelen en -collectoren zijn goed voor het milieu en de Aarde, maar kunnen ook een grote vriend van de portemonnee worden. De kosten die gepaard gaan met de aanschaf en installatie mogen dan behoorlijk zijn, na een tijdje kan het zelfs geld gaan opleveren.

De eerste winst zit ‘m in het feit dat je minder elektriciteit van een energieleverancier hoeft te betrekken: je wint immers (een deel van) je eigen stroom. Ook bij zonnecollectoren en warmteboilers maak je op deze manier winst: het water wordt al wat voorverwarmd door de zon, zodat je het minder hoeft te verhitten in de boiler. Dat scheelt ook weer elektriciteit of gas.

Het wordt echter pas echt leuk als zoveel PV-panelen hebt dat je niet alleen in je eigen behoefte kunt voorzien, maar ook elektrische energie overhoudt. Er zijn namelijk regelingen die het zeer aantrekkelijk maken om dat overschot terug te verkopen aan de energieleverancier. Het is immers zonde om deze groene, duurzaam opgewekte stroom zomaar weg te gooien. Bovendien hoeven energieleveranciers zelf minder te investeren, wat hen ook weer wat geld bespaart. Die paar centen die ze deze ‘alternatieve energieleveranciers’ namelijk betalen zijn voor de grote bedrijven peanuts, maar kunnen voor de consument een leuk zakcentje betekenen!