Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

stroom aansluiten

De dag van vandaag kan je zo goed als amper nog leven zonder over elektriciteit bij je thuis te beschikken. Het is dan ook aangeraden om zo snel mogelijk te voorzien zijn van elektriciteit wanneer je in je toekomstig huis gaat gaan wonen. Wil je voorzien zijn van elektriciteit moet je natuurlijk achter een leverancier (bijvoorbeeld Nuon of Electrabel in België) op zoek die je wilt komen aansluiten op het elektriciteitsnet.

 

stroom

 

Wanneer je dus alles zorgvuldig hebt nagekijken in verband met de tarieven bij de verschillende leveranciers en je dan ook een keuze hebt gemaakt tussen welke elektriciteitsleverancier je ga nemen, dien je dan een afspraak met hen te maken. In die afspraak moet je natuurlijk dan enkele gegevens geven zoals wanneer men je kan komen aansluiten en waar je woont. Verder hoef je ook nog eens te zeggen hoe groot het geleverd vermogen moet zijn en over welke soort energie je al dan niet wilt beschikken. Zo kan je een keuze maken tussen gewone of groene energie. Groene energie mag dan wel beter voor het millieu zijn maar het is tevens wel duurder.
Wanneer men dan de stroom bij je thuis komt aansluiten zal men twee dingen komen doen. Zo gaat men natuurlijk een toevoerkabel van de verdeelkast van in je straat naar je elektriciteitsmeter plaatsen en natuurlijk gaat men an ook de elektriciteitsmeter zelf plaatsen. Je kan tussen twee soorten elektriciteitsmeters kiezen:

• Een enkelvoudige teller: Deze mag dan wel goedkoper zijn maar uiteindelijk komt hij wel duurder uit. Zo hanteert deze teller maar één tarief en gaat hij altijd aan een constant tarief werken en zal hij op een bepaald tijdstip dus niet op nachttarief overschakelen.
• Een tweevoudige teller: In tegenstelling tot de enkelvoudige teller zal deze op een bepaald tijdstip in de avond overschakelen naar het nachttarief om zo geld te besparen. Op een bepaald tijdstip in de morgen zal het dan terug overschakelen naar het normale tarief.