Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

philips spaarlamp

Door de steeds stijgende energieprijzen en de daarmee samenhangende stijgende kosten van het levensonderhoud zorgen ervoor dat de consument voor een enorme financiële uitdaging komen te staan. Op allerlei punten zoekt men manieren om energie, en daarmee ook geld, te kunnen besparen.

Philips kan, met een nieuwe generatie spaarlampen, zeker enig soulaas bieden. Deze lampen verbruiken zo’n 30 tot 85 procent minder energie dan de conventionele gloeilampen. Naast het voordeel dat deze lampen opleveren voor de portemonnee is er ook een milieuvoordeel. Door het gebruik van deze nieuwe generatie spaarlampen wordt immers het milieu ook minder belast.

De spaarlampen zijn bovendien minder robuust dan de voorgangers. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten (peertjes, kaarsen , kogels, spots enzovoorts). De vorige generaties spaarlampen gaven volgens sommige mensen een onplezierig, wit licht maar ook dat is verleden tijd. Er is namelijk ook een reeks spaarlampen ontwikkeld die zelfs dimbaar is. Het licht van deze lampen brandt direct volop en geeft een warm en vooral gezellig licht.

Consumenten kunnen met deze nieuwe spaarlampen hun energieverbruik drastisch naar beneden brengen. In de winkels zal de prijs voor de spaarlampen nog wel hoger liggen dan die van de gloeilampen maar gemiddeld binnen een jaar zijn de aanschafkosten terugverdiend. Spaarlampen hebben daarbij maar een vijfde deel van de energie nodig, in vergelijking met de gewone gloeilamp, om hetzelfde resultaat te bieden. Verder gaan spaarlampen wel zes tot tien keer langer mee dan de gloeilamp. Dat kan gemiddeld wel tot zo’n acht jaar langer oplopen.