Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

luchtverwarming

Luchtverwarming is op zich duurder dan de meeste andere verwarmingssystemen. Maar anderzijds heeft men voor de prijs die men betaalt voor de aanschaf en installatie van een luchtverwarming ook een mechanisch ventilatiesysteem.

Bij een luchtverwarming zit niet alleen een verwarmingssysteem maar ook een geïntegreerd ventilatiesysteem. Lucht wordt door het systeem afgezogen en daarna door filters geleidt. Het verwarmen van de lucht geschiedt door de ketel, na de opwarming wordt de lucht door roosters gestuurd. Verder wordt de lucht uit de vochtige ruimtes in een woning direct afgevoerd door middel van het systeem. Een deel van de afgevoerde lucht wordt, na filtering, weer opnieuw de ruimte ingestuurd samen met een gedeelte vers aangezogen lucht die van buitenaf komt.

De grootste troef van luchtverwarming is dus een constante zuivering van de lucht in de woning. Verder kan de afzuigkap ook op het systeem worden aangesloten. Dit zorgt voor een aanzienlijke vermindering van de geluidsoverlast in de keuken. Er kan verder ook nog een uitbreiding op de luchtverwarming worden aangebracht in de vorm van een luchtbevochtiger of een airconditioning.

Luchtverwarming is een tamelijk onzichtbare vorm van verwarmen omdat het syteem zit ingebouwd in de muren of vloeren. Hiervoor moet echter wel een leidingennet worden aangelegd in deze muren en vloeren. Muren dienen een groter dikte te hebben om de leidingen te kunne herbergen. Bij ruwbouw moet men hier dan ook al rekening mee houden. Doordat het systeem een precieze berekening van de benodigde lucht vereist moet het systeem door een deskundige worden geïnstalleerd.