Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

Stroom aftappen

Stroom aftappen mag dan wel een goede keuze voor u blijken om geld te besparen maar het is zeker en vast niet aan te raden. Zo is stroom aftappen dan ook illegaal en het wordt dan ook gezien als diefstal. Om stroom aftappers tegen te gaan zoekt men hoe dan ook manieren om deze soort van diefstal te bestrijden. Zo zijn er nieuwe digitale elektriciteitsmeters op de markt die vanop een afstand in de centrale afgelezen kunnen worden.

Je zou denken dat de bewoners zelf zo iets kunnen zien door dat er op een bepaald moment een verdacht hoog stroomverbruik was terwijl de bewoners niet eens thuis waren, maar niets is minder waar. Wanneer er stroom voor de teller afgetapt wordt, wat ten eerste al zeer gevaarlijk kan zijn gezien het om geen normale elektriciteitskabels dan gaat, zal deze dat natuurlijk niet kunnen weergeven.
Veelal tapt men stroom af met als doeleinde voor een wietplantage. Gezien de eigenaars van zulke plantages zo veel mogelijk winst willen behalen tracht men dan ook te besparen op energie. Conclusie, begin er niet aan en speel eerlijk!