Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

voordelen windenergie

Het voordeel waardoor windenergie bij velen bekend is, is de perfecte inpassing in het streven naar duurzaamheid en een schoner milieu. Om windenergie te produceren heb je geen brandstof nodig, en stoot je dus ook geen schadelijke broeikasgassen uit. Fossiele brandstoffen als olie stoten namelijk broeikasgassen uit, dit nadeel heeft windenergie niet.

De kostprijs van windenergie is de laatste jaren sterk gedaald, en daalt nog steeds. Door technologische vooruitgang en de grotere afmetingen van de moderne windturbine, is de prijs per kWh windenergie sterk afgenomen.

Moderne windturbines hebben een hoge betrouwbaarheid en werken meer 98% van de tijd. De windturbine treedt in werking bij windkracht 2 à 3 en schakelt automatisch uit wanneer het vijf seconden harder waait dan windkracht 10.

Windenergie is in principe overal te winnen en is dus ook mogelijk op plaatsen waar een regulier elektriciteitsnet niet aan te leggen is. Voor windenergie ben je niet afhankelijk van factoren als de juiste bodem en dergelijke. Voor fossiele brandstoffen zijn we afhankelijk van landen die deze stoffen van nature bezitten. Ieder land bezit echter wind.

Windenergie is een onuitputtelijke bron van energie. Waar er aan fossiele brandstoffen op een dag een eind komt aan de beschikbaarheid, speelt dit bij windenergie geen rol. Wind is er altijd, en zal er altijd zijn. Op deze manier zorgen wij er voor dat onze nakomelingen ook nog in voldoende mate over energiebronnen kunnen beschikken.