Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

biohaard

Wanneer men een leuk en sfeerverhogende element in huis wil hebben dan is de keuze van een biohaard een oplossing. Een haard die brandt maar geen schoorsteen nodig heeft en nog milieuvriendelijk is ook. De biohaard wordt meestal gestookt met bio-ethanol of een andere biologische brandstof. Bij het gebruik van bioethanol (een biologische alcohol) wordt er geen rook of roet gevormd maar heeft wel de gezelligheid van een natuurlijke vlam.

Dit soort haard heeft verder nog als extra voordeel dat deze haard in elke ruimte en op elke gewenste plaats kan worden neergezet. Er is immers geen rookkanaal nodig om op aangesloten te moeten worden eenvoudig omdat er geen rook ontstaat. Biohaarden hebben dus wel het open vuur zonder de nadelen van een houthaard.

Voor mensen die woonachtig zijn in een appartement is een biohaard een ideale oplossing. Zij kunnen immers niet zomaar een rookafvoer aanleggen. Om nog maar te zwijgen van eventuele opslag van hout of gas. Daar is, zeker in grotere appartementencomplexen meestal geen mogelijkheid voor. Is er al wel opslag van bijvoorbeeld hout mogelijk, dan is dit meestal op de begane grond. Het is dus regelmatig een heleboel gesjouw om het hout op de gewenste plaats te krijgen. Het aanleggen van een gastank levert misschien nog wel grotere problemen op in deze situatie.

Biohaarden kunnen verder als sfeervolle aankleding worden gebruikt in hotels, bars, restaurants en kantoorruimtes. Het is een veilige manier die voor sfeer en gezelligheid zorgt maar tevens het milieu en de luchtkwaliteit niet schaadt.