Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

prijs

Warmtepompen zijn, qua aanschaf en installatie, zeker niet goedkoop te noemen. Er moet al gauw een minimaal bedrag van € 6.000,- tot € 7.000,- worden betaald om gebruik te kunnen maken van het systeem. De prijs is onder andere afhankelijk van de soort warmtepomp en eventuele extra kosten die nodig zijn voor een aantal warmtepompen.

Er is namelijk een onderscheidt tussen warmtepompen die energie halen uit de buitenlucht (luchtwarmtepompen) of uit grondwater (grondwarmtepompen). Voor de luchtwarmtepompen dient er een collector te worden geplaatst. Dit gebeurt meestal op het dak. Voor de grondwarmtepomp is het echter nodig om een leidingstelsel in de bodem aan te brengen. Hiervoor zullen dus boringen moeten plaatsvinden die extra kosten met zich meebrengen. In het slechtste geval kunnen de kosten voor een grondwarmtepomp zo’n € 1.500 hoger zijn dan die van een luchtwarmtepomp.

Wanneer men de warmtepomp installeert in een pand dat zeer goed is geïsoleerd dan kan men op jaarbasis een aantal honderden euro’s besparen op de energienota. De energie die door de warmtepompen wordt geleverd is niet alleen helemaal gratis maar vooral ook helemaal groen. Verder kan er op de kosten worden bespaard door de warmtepomp met meerdere mensen te kopen en te gebruiken en er tevens vloerverwarming en een airconditioner bij geplaatst gaat worden.

Ondanks de forse prijs van een warmtepomp hangt is het overwegen ervan zeker de moeite waard. Door de besparingen op de energienota en de aan te vragen subsidie is de pomp, in veel gevallen, na enkele jaren reeds terugverdient.