Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

opgerolde zonnepanelen

Voor een heleboel mensen die veel onderweg zijn is er niet altijd en overal elektriciteit beschikbaar om een gsm, laptop of camera op te laden. Het bedrijf Brunton heeft nu de SolarRoll ontwikkeld. Dit is een zonnepaneel dat is op te rollen en zonne-energie in stroom kan transformeren. Dit product kan wellicht een ideale uitkomst zijn voor deze reislustige mensen.

De panelen zijn van tefzel fluoropolymer gemaakt. Dit zorgt ervoor dat ze zijn op te rollen en dat ze bovendien bestand zijn tegen water. De oprolbare zonnepanelen zijn te koop in drie maten. De SolarRoll 14 is het grootste exemplaar en 30 centimeter breed en in uitgerolde toestand een ruime 1.4 meter. Met deze maat zonnepaneel kan men grote toestellen zoals laptops van elektriciteit voorzien. Dit gadget is echter niet voor niets men moet er namelijk 335 euro voor betalen.

De kleinere SolarRoll 9 van 1 meter kan ingezet worden voor het opladen van een gsm of digitale camera. De prijs is zo’n 225 euro. De kleinste van het stel is de SolarRoll 4,5 en is maar 55 centimeter lang. Dit exemplaar kost 140 euro. Deze is geschikt voor het opladen van de kleinere apparaten zoals pda’s en mobiele telefoons.