Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

elektrische open haarden

Wanneer mensen hun huis (opnieuw) willen gaan inrichten dan zijn ze bijna altijd op zoek naar een warme uitstraling. Iedereen lijkt dan op zoek te zijn naar warmte en gezelligheid. Men is dan zowel op zoek naar warmte in de letterlijke betekenis maar ook in de figuurlijke betekenis is warmte belangrijk in het interieur. Een sfeervolle open haard past dan perfect in het plaatje. De dansende vlammetjes zorgen voor de sfeer en de warmte voor het comfort.

Er zijn heel wat verschillende sfeerhaarden te koop maar de elektrische open haard blijft toch bij heel veel mensen tot de verbeelding spreken. Voor het plaatsen van zo’n open haard is namelijk geen afvoerkanaal voor de rook nodig. De elektrische open haard kan dus op elk gewenste plek komen te staan. Het enige dat er aanwezig dient te zijn is elektriciteit. Er zijn zeer veel verschillende modellen van de elektrische open haard in de handel verkrijgbaar. De modellen variëren van klassiek tot modern maar ook van groot tot klein en ga zo maar door.

Elektrische open haarden kunnen prima worden ingezet om in het tussenseizoen het huis lekker warm te maken. In de wintertijd kan dezelfde haard de centrale verwarming op een sfeervolle manier bij verwarmen. Er is echter een tamelijk groot nadeel: het verbruik van de elektrische open haard ligt vrij hoog en zal een aanslag zijn op de energierekening. Dit is zeker het geval wanneer het apparaat vaak voor langere tijd wordt aangezet om in zijn eentje het huis te verwarmen.