Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

energiebesparende maatregelen

Energie besparen wil iedereen wel. Het is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de financiën. Zeker in deze dure tijden is het verstandig omgaan met energie voor steeds meer mensen interessant. Door middel van een paar kleine aanpassingen bespaart men al snel op het energieverbruik.

Gebruik in plaats van gewone gloeilampen spaarverlichting, of beter nog LED-lampen. LED-verlichting zet bijna 100% van de elektriciteit om in licht en gaat heel efficiënt om met energie. In de tuin kunt u ook nog kiezen voor tuinverlichting die werkt op zonne-energie. De energie die deze verlichting gebruik is als het ware helemaal gratis.

Wanneer men in plaats van alledaagse verlichting op elektriciteit eens wat vaker kaarsen brandt, heeft dit als voordeel dat er minder lampen aan kunnen maar ook dat de verwarming een graad lager kan worden gezet. Hoewel kaarsen niet veel warmte geven helpen ze wel mee aan het verwarmen van de ruimte en zo kan er zo’n 7% worden bespaart op de verwarmingskosten.

Laat geen apparaten of lichten onnodig aan staan. Wanneer niemand in een kamer aanwezig is kan het licht daar uit. Zet apparaten in huis helemaal uit. De standby-lampjes verbruiken per jaar meer dan men vaak denk. Bovendien kan er door de elektrische spanning die op het apparaat blijft staan kortsluiting, en daardoor brand ontstaan.

Doe ’s avonds de gordijnen dicht zodat de warmte in huis blijft. Glas koelt de lucht namelijk snel af zeker wanneer het buiten kouder wordt. Hierdoor bespaart men wederom op de verwarmingskosten.