Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

Verwarming installatie

Wanneer je aan de gang gaat met het aanleggen van een verwarmingssysteem is het verstandig om de hulp van een professional in te roepen. Het is namelijk niet makkelijk om zo’n installatie zelf tot een goed einde te brengen.

Het begint al bij het inkopen van spullen. Hoeveel capaciteit moet de ketel hebben? Hoeveel meter leiding is er nodig? Welke kranen komen op de radiatoren? Wat voor type thermostaat sluit aan bij je wensen en eisen? In het geval van de (gedeeltelijke) vervanging van een huidig systeem komt er nog veel meer bij kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vraag of bepaalde delen van de installatie (zoals radiatoren) wel of niet vervangen hoeven te worden.

Omdat het, zoals je hierboven ziet, een behoorlijke operatie is, kun je beter iets meer geld uitgeven en een installateursbedrijf laten aanrukken. Die mensen weten precies wat wel en niet kan, en hoe dat dan allemaal moet. Ook hebben zij de benodigde apparatuur. Om door een plafond of vloer heen te boren is immers een flinke boormachine nodig. Zo’n apparaat is ook zeker te huur, maar dat loopt uiteindelijk ook in de papieren.

Kortom: denk goed na voordat je zelf aan zo’n klus begint. Als je denkt dat je het aankunt is het in ieder geval aan te raden om deskundig advies in te winnen, eventueel door een belletje of mailtje naar een installateur. Verder is ook op het internet veel te vinden, bijvoorbeeld op websites van klusprogramma’s op TV. Sommige doe-het-zelfzaken, ten slotte, hebben ook allerlei handleidingen beschikbaar.