Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

verlichting zonne energie

Zonne-energie kent vele toepassingen. Een van die toepassingen is het laten branden van lampen op zonne-energie. Een uitermate zuinig alternatief voor elektrische sfeerlampen, en nog eens beter voor het milieu ook! Zonne-energie is namelijk zogenaamde groene energie. De enige kosten die je hebt zijn de aanschafkosten van de lamp, en eventueel het vervangen van de batterij na verloop van tijd.

Een lamp op zonne-energie is niet te vergelijken met een gangbare lamp die op het elektriciteitnet aangesloten is. Een lamp op zonne-energie moet je beschouwen als sfeerlicht, en niet als verlichting om bij te werken of iets dergelijks.

Verlichting op zonne-energie is echter wel uitermate geschikt om de donkere plekken in de tuin op te vullen, zonder dat je daarvoor meters kabels moet trekken naar de lampen en gaten moet graven in de tuin. Overdag laadt de lamp zich op met behulp van de zonnestralen welke opgenomen worden door de zonnecellen in de zonnepanelen, in de avond brandt de lamp op de overdag opgedane zonne-energie. Veel verlichting op zonne-energie heeft automatische schemer detectoren, waardoor de lamp vanzelf gaat branden wanneer het donker begint te worden.

De brandduur van verlichting op zonne-energie is afhankelijk van de hoeveelheid zon die de zonnepanelen gekregen hebben en het type batterij of accu dat de zonne-energie op slaat. Gemiddeld zal een lamp zo’n twee uur in de winter, en tien uur in de zomer branden. De zonnepanelen hebben in principe geen felle zon nodig, maar daglicht. Daarom zal de lamp ook branden op dagen met minder zon. Uiteraard laadt de lamp wel sneller op wanneer het zonnetje fel brandt.