Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

haarden prijzen

Wie een haard wil gaan plaatsen oriënteert zich niet alleen op het soort haard dat men aan wil schaffen maar ook op de prijs van een dergelijke haard. De prijzen van haarden zijn echter even divers als er soorten haarden zijn. Bovendien ken iedere soort haard ook nog eens onderlinge prijsverschillen die dan weer afhankelijk zijn van de betreffende uitvoeringen. Een eenvoudige uitvoering van, ongeacht welke soort haard, is altijd minder duur dan een luxueuze uitvoering zal zijn.

De aanschaf van bijvoorbeeld een open haard of een gashaard kunnen overigens nog voor extra kosten zorgen omdat er extra materialen voor de afvoer van de rook dienen te worden gekocht. In het geval van een gashaard bestaat ook nog eens de mogelijkheid dat er gasleidingen dienen te worden aangelegd of vernieuwd. Maar ook het plaatsen van een schouw kan voor meer kosten zorgen. Het plaatsen van een aantal haarden vereist weinig kennis en kan men gemakkelijk zelf uitvoeren. Maar bijvoorbeeld het metselen van een schouw of het leggen van leidingen is niet voor iedereen even eenvoudig. Voor deze klussen dient er dan een expert aan te pas te komen die ook betaald zal moeten worden.

Omdat er wettelijke regels zijn voor het plaatsen van onder andere een gashaard levert de installatie hiervan vaak ook nog eens extra kosten op. De gashaard moet immers door een erkend installateur worden geïnstalleerd. In sommige gevallen zit de installatie bij de aankoopprijs inbegrepen en plaatst het bedrijf, waar de aankoop wordt gedaan, ook de haard.