Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

Zo maak jij jouw leven gemakkelijker

Nu de dagen weer aan het korten zijn, merk jij misschien ook op dat alles je steeds meer energie kost. Niet alleen het gebrek aan zonlicht, maar ook de dagelijkse sleur, de combinatie van je werk met je gezin en tal van andere zaken maken dat je veel energie verliest. Om dat te compenseren, is het een goed idee om je leven zo gemakkelijk mogelijk te maken. Hier lees je enkele tips om alles wat eenvoudiger te maken.

 

Laat je boodschappen voor jou doen

De meeste mensen verliezen veel tijd met boodschappen doen. Bovendien brengen ze vaak meer mee dan ze nodig hebben. Dit kun je oplossen door je boodschappen online te doen. Het bespaart je veel tijd. Je kan kiezen of je je boodschappen zelf gaat ophalen bij de supermarkt, of dat alles bij je thuis geleverd wordt.

Een variant hierop zijn de maaltijdboxen die je aan huis kan laten komen. Hier zit exact in wat je nodig hebt om een gerecht te bereiden. Het bespaart je tijd om boodschappen te doen én je hoeft niet na te denken over wat je gaat klaarmaken. De tijd die je hiermee bespaart, kun je aan leuke dingen besteden.

 

Tanken zonder zorgen

Als je met de auto rijdt, moet je regelmatig gaan tanken. Dit kan stress geven, omdat je niet altijd weet hoeveel geld er nog op je rekening staat. Bovendien hou je misschien graag je rekeningetje bij, maar dit gaat gegarandeerd verloren in je auto of handtas. Deze problemen kun je oplossen door gebruik te maken van tankkaarten.

Tankkaarten bieden tal van voordelen. Niet alleen hoef je niet telkens per tankbeurt te betalen, je hoeft ook geen ticketjes meer te bewaren. Je krijgt maandelijks een handig overzicht in je mailbox of in je app. Hiermee kun je je tankkosten goed opvolgen. Met je tankkaart kun je in bijna elk tankstation naar keuze naar hartenlust tanken. Ook wanneer je elektrisch rijdt, kun je met je tankkaart terecht in een tankstation in je buurt.

 

Besteed lastige klusjes uit

Waarschijnlijk sta je er niet om te springen om je strijk te doen of je huis te poetsen. Deze taken kun je gemakkelijk uitbesteden. Je kunt je poetshulp en strijkhulp betalen met dienstencheques. Een deel van deze kosten krijg je terugbetaald via je belastingen. Dit maakt het uitbesteden van lastige klusjes betaalbaar. Bovendien zorg je er zo opnieuw voor dat je meer vrije tijd hebt om leuke dingen te doen.

 

Leef bewust

Als je echt wil dat je leven gemakkelijker is, is het belangrijk om er regelmatig eens bij stil te staan of de dingen die je doet je leven effectief gemakkelijker maken. Voor je dus aan iets nieuws begint, is het een goed idee om jezelf de vraag te stellen of dat je leven gemakkelijker maakt. Als het antwoord ‘nee’ is, kun je overwegen om dit nieuwtje te laten voor wat het is.