Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

prijs zonneboiler

Voor een zonneboiler voor huishoudelijk (dus niet bedrijfsmatig) gebruik dien je te rekenen op een prijs tussen de €2500 en €7500. Dit is inclusief installatie. Er bestaan ook zonneboilercombi’s, dit zijn een zonneboiler een Cv-ketel (na verwarming) inéén. Deze kosten ongeveer €5000.

Voordeel aan de zonneboiler is dat de kosten helder en overzichtelijk zijn. Je betaalt immers voor de aanschaf en de installatie, en daarna doet de zon het grootste werk, voor niets. En, voor niets gaat de zon op!

Voor een gemiddeld gezin met vier personen heb je een zonnecollector oppervlak nodig van minstens 3 m2. Het bijbehorende voorraadvat dient een inhoud te hebben van zo’n 100 tot 300 liter. Een zonneboiler levert per jaar ongeveer 50 tot 60% van de behoefte aan sanitair warm water, water om ons mee te wassen. Een zonneboiler heeft een levensduur van ongeveer 20 jaar.

Belangrijk om te onthouden is dat een zonneboiler ten alle tijden gekoppeld dient te worden aan een bestaand of nieuw verwarmingssysteem. Dit kan de kosten omhoog halen. In de meeste gevallen heb je geen vergunning nodig voor het plaatsen van een zonneboiler, maar het is verstandig om dit voor alle zekerheid altijd even na te vragen bij de gemeente.

Onder bepaalde voorwaarden kan je rekenen op tot 40% belastingvermindering. Sommige gemeentes geven daar boven op een premie wanneer je de zonneboiler laat installeren door een geregistreerde aannemer en de zonneboiler niet bestemd is voor het opwarmen van zwembadwater. De hoogte van deze premie is variabel en is afhankelijk van je gemeente.