Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

prijs condensatieketel

De aankoopprijs van een condensatieketel ligt aanzienlijk hoger dan die van een klassieke verwarmingsketel. De oorzaak hiervan is te vinden in de kwaliteit van het gebruikte materiaal dat bij de vervaardiging van de condensatieketel wordt gebruikt. Namelijk een silicium-aluminiumlegering of een roesvrij staal. De kwaliteit van dezer materialen ligt aanmerkelijk hoger dan bij een klassieke verwarmingsketel maar zorgt er wel voor dat een condensatieketel een aanzienlijk langere levensduur heeft. Bovendien beschikken ze over de meest vermogende voorzieningen en controleorganen waaronder een waterdichte ketel, een brander met voormenging en modulatie van het vermogen.

Na verloop van tijd wordt de hoge aankoopsom echter terug verdiend door het hoge rendement en de zuinige werking. Het lage verbruik van de ketel laat de meerprijs dus als het ware wegvallen. Verder verdient men nog 40 procent van de aankoopsom terug, met een maximum van 2770 euro, door fiscale aftrek die door de federale overheid wordt uitgekeerd. Door deze fiscale aftrek maakt de overheid het mogelijk om de meerprijs van de condensatietechniek als het ware volledig te recupereren. Afhankelijk van de netbeheerder keert deze ook nog eens een bedrag van 125 tot 250 euro uit ter compensatie van de aankoop van een condensatieketel. In België zijn verder nog een aantal gemeenten die eveneens premies verstrekken om de aanschaf van een condensatieketel te bevorderen.

De aanschaf van een condensatieketel kan zo’n 2000 tot 5000 euro kosten. Dit in tegenstelling tot een laag rendementsketel waarvoor 1000 moet worden betaald. Toch loont het om een condensatieketel aan te schaffen.