Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

opslagtanks

Om allerlei verschillende brandstoffen te kunnen opslaan zijn er speciale opslagtanks noodzakelijk. Deze tanks moeten aan een diversiteit aan wettelijk gestelde eisen voldoen, afhankelijk van de brandstof die er in zal worden opgeslagen. Bovendien zijn er speciale opslagtanks voor boven- en ondergrondse plaatsing. De opslagtanks kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt waardoor de ene beter geschikt is, voor het opslaan van een bepaalde brandstof, dan de andere. Zo zijn er tanks van metaal, polyester, beton en synthetische materialen verkrijgbaar in de handel. Er zijn diverse soorten opslagtanks die zowel als een enkelwandige als een dubbelwandige variant verkrijgbaar zijn.

De tanks waarin brandstoffen worden opgeslagen dienen door gespecialiseerde bedrijven te worden geplaatst. De plaats waar ze uiteindelijk komen te staan is eveneens aan strenge regels gebonden. Het verplaatsen van een bestaande tank is daardoor niet altijd zomaar mogelijk. Men dient bij een plaatsing onder meer rekening te houden met de aanwezigheid van andere gebouwen, de ligging ten opzichte van de openbare weg en de eventuele aanwezigheid van brandbare materialen.

De reiniging van de tanks dient eveneens te geschieden door erkende bedrijven en wederom onder strenge wettelijk gestelde voorwaarden. Zo mag het restproduct van de reiniging niet zomaar in het openbaar riool verdwijnen maar moet volgens de geldende regels worden afgevoerd. Maar er dient ook rekening te worden gehouden met de mogelijkheid dat er gas ontsnapt tijdens het reinigen van de tank. Dit moet zoveel mogelijk worden voorkomen. Kortom bij het reinigen dient men alle veiligheids- en milieunormen in acht te nemen.