Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

led tuinverlichting

Light Emitting Diodes, dat is waar de afkorting LED voor staat. LED-lampen worden ook wel de lampen van de toekomst genoemd, omdat zij zeer weinig energie verbruiken, wat zeer goed voor het milieu is, en daarnaast ontstaat er weinig warmteontwikkeling. Het stroomverbruik van een gemiddelde LEDlamp is slechts 0,06 watt. Daarnaast zijn LEDlampen zeer duurzaam en zuinig: zijn gaan mee tot wel 50.000 branduren. Wanneer je dit omrekent betekent dit dat je bij een gemiddeld lampgebruik van circa negen uur per dag je wel tot 50 jaar plezier van je lamp kan hebben!

LEDverlichting is niet te vergelijken met gewone lampen. Het licht dat de LED uitstraalt is dan wel erg fel, maar heeft slechts een smalle reikwijdte. Dit maakt LED ongeschikt voor verlichting in huis, maar zeer geschikt voor zaklampen en sfeerverlichting in de tuin.

De LEDlamp werd als eerste gebruikt door Oleg Vladimirovich Losev, hij ontdekte dat diodes licht uitstralen wanneer er stroom doorheen wordt gestuurd.

Er zijn verschillende soorten LEDlampen met elk hun eigen toepassing. De verschillende LED’s variëren onder meer in lichtsterkte, kleur en stralingshoek. De lichtsterkte van een LED wordt weergegeven in milicandela. Hoe kleiner de stralingshoek, des te hoger de lichtsterkte, ondanks dat de hoeveelheid licht hetzelfde blijft.

LEDlampen zijn ideaal als tuinverlichting. LEDlampen hebben namelijk een extreem lange levensduur doordat ze minder warm worden. Dit vertraagt het natuurlijke slijtageproces. Een LEDlamp heeft daarnaast een veel kleiner stroomverbruik. Ideaal voor een ruimte waar licht meer decoratief dan functioneel is. LEDlampen zijn klein, en kunnen daardoor ideaal decoratief toegepast worden in de tuin.