Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

energiebesparende investeringen

Om energie te besparen zijn soms investeringen nodig. Wanneer men toch van plan is zijn of haar woning te renoveren dan zijn energiebesparende investeringen vaak interessant. Niet alleen het comfort in huis en de belasting van het milieu zijn er bij gebaat ook kan het een premie van de overheid opleveren. Investeringen die energiebesparend werken zijn onder andere het goed isoleren van de woning en het plaatsen van dubbele beglazing. Verder kan men de conventionele verwarmingsketel vervangen door een hoogrendementsketel.

Een woning kan op diverse plaatsen worden geïsoleerd. Zo is er dakisolatie, buitenmuurisolatie, vloerisolatie en kelderisolatie. Verder kunnen allerlei buizen en leiding worden geïsoleerd waardoor er minder warmte, en dus energie, verloren gaat. Maar een goed geïsoleerde woning dient ook geventileerd te worden gebruik van een ventilatiesysteem met warmterecuperatie zorgt er voor dat de warmte uit de af te voeren lucht wordt gehaald en wordt hergebruikt.

Maar vooral ook het gebruik van groene energie kan heel besparend werken. Zo kan zonne-energie worden aangewend om bijvoorbeeld het badwater te verwarmen. Door middel van zonnepanelen op het dak kan er energie worden opgevangen die met behulp van een warmtewisselaar ervoor kan zorgen dat het badwater wordt verwarmd.

Om energie uit de buitenlucht, de bodem of het grondwater te halen kan men een warmtepomp gebruiken. Deze kan eveneens met behulp van een warmtewisselaar de opgevangen energie gebruiken om de woning te verwarmen. Is men van plan om een airconditioningsysteem aan te brengen in de woning dan kan dit systeem ook daarop worden aangesloten.