Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Energiesoorten.be ALLES OVER ENERGIE & VERWARMING
Energiesoorten.be

besparen tips

Iedereen wil graag energie besparen maar vaak weten mensen niet precies op welke manier dat kan. Door een paar simpele aanpassingen kan er echter veel energiezuiniger worden geleefd. Vaak is het gewoon een kwestie van bepaalde gewoontes veranderen.

Laat apparaten niet op een standby-stand staan maar zet deze echt uit. Op deze manier blijft er geen constante spanning op het apparaat staan en verbruikt het geen onnodige energie. Maar ook oude apparaten die nauwelijks nog gebruikt worden uitzetten verlaagt het energieverbruik aanzienlijk (zoals een koelkast die alleen voor feestjes wordt gevuld).

Zet geen halfvol wasmachine aan en was op lage temperaturen. Hoewel er machines in de handel zijn waarvan wordt beweert dat ze ook met een halfvolle trommel zuinig zijn met energie, is het verbruik nog steeds relatief hoog in vergelijking tot het wassen van een trommel die wel volledig wordt benut.

Om warmte binnen in huis te houden kan men de woning goed isoleren. Er gaat namelijk veel energie verloren in ongeïsoleerde ruimtes zeker wanneer deze ook nog eens worden verwarmd. Ruimtes waar niemand is hoeven niet verwarmd of verlicht te zijn. Dubbele beglazing helpt ook om de warmte in de woning en dus geld in de portemonnee te houden.

Gebruik in plaats van gewone gloeilampen spaar- of LED-lampen. Een gloeilamp geeft naast licht ook veel warmte af. Deze warmte is verspilde energie die door de spaarlamp wel in licht wordt omgezet. LED-verlichting spant echter hierin de kroon door bijna 100% van de energie in licht om te zetten.